Jednoduchý recept

Jihočeská směs

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 38736
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 ks Feferony
200 g Houby čerstvé
100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
200 g Kapie
150 g Kečup ostrý
100 g Mandle loupané
2 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
1 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 702 kcal
Kilojoule 2 939kJ
5% Sacharidy 17 g
78% Tuky 59 g
12% Sodík 234 mg
45% Bílkoviny 25 g

Jihočeská směs postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vložíme na pánev s rozpáleným olejem. Přidáme na tenké proužky nakrájené maso, na kolečka nasekaný česnek, nakrájené houby, nasekanou feferonku a dusíme, aby maso změklo.

2

Kapii nakrájíme na tenké kolečka a přimícháme ke směsi, vysypeme hrášek, vlijeme kečup, přisypeme mandle, dochutíme solí, pepřem, zalijeme vínem a podusíme ještě 20 minut.

Poznámka

Směs servírujeme teplou a vhodná příloha jsou smažené hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept