Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 38737

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 846kJ
8% Sacharidy 30 g
58% Tuky 43 g
16% Sodík 325 mg
17% Bílkoviny 10 g

Řecké fazole postup přípravy receptu:

1

Fazole zalijeme vodu a necháme je bobtnat nejméně 8 hodin.

2

Fazole scedíme, propláchneme je pod studenou vodou a opět procedíme. Vložíme je do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme prudce 10 minut. Znovu procedíme.

3

Rozehřejeme máslo, vložíme nakrájenou mrkev, nasekanou cibuli a podusíme, průběžně promícháváme 3-4 minuty (nebo do změknutí).

4

Přidáme fazole, petržel, tymián, bobkový list a dost vody, aby fazole byly zalité. Přivedeme k varu, přikryjeme a vaříme mírně

5

1 hodinu nebo až jsou fazole měkké, ale ne rozvařené.

6

Fazolovou směs scedíme a tekutinu uchováme. Jednu třetinu směsi rozmixujeme.

7

Vmícháme kaši zpět do směsi a přidáme trochu tekutiny z fazolí, aby měla hustotu omáčky. Osolíme a opepříme. Mírně ohřejeme, posypeme petrželkou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept