Řecké fazole - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecké fazole
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38737 |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Cibule |
250 g | Fazole |
30 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
3 g | Pepř černý mletý |
25 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 75,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecké fazole postup přípravy receptu:
1 | Fazole zalijeme vodu a necháme je bobtnat nejméně 8 hodin. |
2 | Fazole scedíme, propláchneme je pod studenou vodou a opět procedíme. Vložíme je do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme prudce 10 minut. Znovu procedíme. |
3 | Rozehřejeme máslo, vložíme nakrájenou mrkev, nasekanou cibuli a podusíme, průběžně promícháváme 3-4 minuty (nebo do změknutí). |
4 | Přidáme fazole, petržel, tymián, bobkový list a dost vody, aby fazole byly zalité. Přivedeme k varu, přikryjeme a vaříme mírně |
5 | 1 hodinu nebo až jsou fazole měkké, ale ne rozvařené. |
6 | Fazolovou směs scedíme a tekutinu uchováme. Jednu třetinu směsi rozmixujeme. |
7 | Vmícháme kaši zpět do směsi a přidáme trochu tekutiny z fazolí, aby měla hustotu omáčky. Osolíme a opepříme. Mírně ohřejeme, posypeme petrželkou a servírujeme. |