Lionský hrášek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lionský hrášek
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 38741 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
120 g | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
500 g | Hrášek |
60 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
150 g | Salát hlávkový |
5 g | Sůl |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 417,8mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr krupice, Hrášek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lionský hrášek postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozpustíme máslo a vsypeme nasekané cibulky, nudličky salátu, nasekanou petržel a hrášek. Přidáme cukr, sůl a pepř. Podlijeme odměřeným množstvím vody. |
2 | Mírně podusíme 15-20 minut, až se tekutina vypaří a hrášek je měkký. Ochutnáme a servírujeme. |