Glazované šalotky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Glazované šalotky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38743 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
90 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
750 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
15 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 689,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Glazované šalotky postup přípravy receptu:
1 | Do pánve dáme vedle sebe šalotky a zalijeme je vodou. |
2 | Vložíme máslo, cukr, tymián, podle chuti sůl a pepř a přivedeme k varu. Zvolna dusíme 10 minut (s pánví občas zatřeseme, aby se šalotky nepřipálily), až se tekutina skoro vypaří a šalotky jsou zlatohnědé. |
3 | Šalotky ozdobíme petrželkou a podáváme horké. |