Jednoduchý recept

Srnčí medailónky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 38744
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
100 g Chléb konzumní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Mandarinky
100 g Máslo jihočeské
100 g Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
500 g Srnčí kýta
1 kávová lžička Sůl
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 725 kcal
Kilojoule 3 032kJ
5% Sacharidy 19 g
67% Tuky 50 g
13% Sodík 265 mg
72% Bílkoviny 40 g

Srnčí medailónky postup přípravy receptu:

1

Maso umyjeme, nakrájíme na medailónky, které osolíme, opepříme, přes fólii naklepeme a v pánvi na rozpáleném oleji opečeme z obou stran.

2

Opečené vyndáme z pánve a do zbylého omastku přidáme máslo, vsypeme nastrouhanou chlebovou kůru, přidáme na kolečka nakrájený česnek, zalijeme vínem a ještě necháme na plotně, aby se vypařilo víno. Nakonec dochutíme citrónovou a mandarinkovou šťávou.

3

Medailónky upravíme na talíře a polijeme výpečkem.

Poznámka

Minutkové medailónky servírujeme teplé na teplém talíři se smaženými hranolky a zeleninovým salátem, ozdobené plátkem citrónu a mandarinky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept