Řapíky celeru na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řapíky celeru na másle
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38745 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Celer řapíkatý |
125 g | Kešu pražené solené |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
20 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
500 g | Pórek |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 382,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kešu pražené solené, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řapíky celeru na másle postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu rozpálíme máslo s olivovým olejem. |
2 | Do zpěněného tuku dáme nakrájený pórek a smažíme prudce za občasného míchání 7-10 minut. |
3 | Vložíme nakrájený řapíkatý celer a znovu smažíme 3-5 minut. Osolíme |
4 | a opepříme podle chuti a potom vmícháme nasekanou pažitku. |
5 | Ozdobíme solenými kešu oříšky a servírujeme. |