Recept

Dvoubarevný dort s čokoládovou polevou a mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 38751

Ingredience

20 g Chléb toastový pšeničný tmavý
0,3 ks Citrony
180 g Cukr moučkový
80 g Džem jahodový
10 g Kakao
180 g Mandle
30 g Mouka pšeničná hrubá
20 g Piškoty cukrářské
100 g Poleva čokoládová
8 ks Vaječný bílek slepičí
8 ks Vaječný žloutek slepičí
Na formu a dozdobení
50 g Mandle
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 674 kcal
Kilojoule 2 821kJ
19% Sacharidy 69 g
48% Tuky 36 g
7% Sodík 139 mg
40% Bílkoviny 22 g

Dvoubarevný dort s čokoládovou polevou a mandlemi postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme cukr se žloutky a strouhanou citronovou kůrou, třeme cca 20 minut. Poté vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mleté mandle a rozdrobené piškoty.

2

Těsto rozdělíme na dva díly, do jednoho vmícháme mouku, do druhého kakao a strouhaný, suchý tmavý chléb.

3

Těsto vlijeme střídavě po lžících do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 45 minut.

4

Hotový dort necháme prochladnout, potřeme jahodovým džemem, přelijeme čokoládovou polevou a dozdobíme loupanými mandlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept