Brabantový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brabantový dort
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38752 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
140 g | Cukr moučkový |
100 g | Džem angreštový |
100 g | Džem meruňkový |
100 g | Marmeláda malinová |
280 g | Máslo čerstvé |
280 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
140 g | Ořechy vlašské |
120 g | Poleva čokoládová bílá |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 56,0mg |
Draslík | 174,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem angreštový, Džem meruňkový, Marmeláda malinová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Poleva čokoládová bílá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brabantový dort postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku s cukrem, strouhanými neloupanými ořechy, do směsi rozsekáme máslo, přidáme skořici a na vále vypracujeme křehké těsto. |
2 | Vyválíme z něj tři placky, kruhem je vykrojíme a na pečicím papíře v kruzích upečeme dozlatova. Necháme vychladnout, potřeme marmeládou (každý plát jinou, horní potřeme meruňkovou) a přelijeme čokoládovou polevou. |