Vepřové se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové se zelím
Vepřové se zelím
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 38753 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
10 g | Kmín celý |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Omáčka pikantní worcesterová |
1 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
30 g | Sádlo vepřové škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřový bok |
300 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 382,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,3mg |
Vitamín E | 10,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka pikantní worcesterová, Pepř černý mletý, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové se zelím postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme olej, přidáme oloupanou a na tenké plátky nakrájenou 1 cibuli a osmahneme. Přidáme zelí, na tenké proužky nakrájenou zelenou papriku, kmín a dusíme do změknutí. |
2 | Bůček nakrájíme na středně velké plátky, které opečeme z obou stran na rozpáleném sádle doměkka. Přidáme nakrájenou zbylou cibuli, osolíme, podle chuti přidáme worcester, vmícháme uvařené zelí, dobře promícháme, dochutíme ještě pepřem a stáhneme z plotny. |
Poznámka
Jídlo podáváme teplé na vyhřátém talíři s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.