Masové koblížky s omeletou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové koblížky s omeletou
Masové koblížky s omeletou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 38755 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kečup ostrý |
10 g | Majoránka |
3 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
50 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
700 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 494,0mg |
Draslík | 897,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masové koblížky s omeletou postup přípravy receptu:
1 | Do misky dáme mleté maso, rozklepneme 1 celé vejce, přidáme prolisovaný česnek, kečup, nasekanou cibuli, nasekaný pórek a petrželovou nať. Posypeme majoránkou, podle chuti osolíme, opepříme, zamícháme, přisypeme podle potřeby strouhanku a znovu zamícháme. |
2 | Ze směsi tvoříme kulaté koblížky, které na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran. |
3 | Na pánvičce v rozpáleném oleji upečeme volská oka. Na teplý talíř položíme volské oko, na něj masovou koblížku, posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Masové koblížky podáváme teplé na vyhřátém talíři s opečeným chlebem, maso ozdobíme plátkem citrónu.