Jednoduchý recept

Chřest na italský způsob

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 38758

Ingredience

700 g Chřest bílý
1 ks Citrony
15 g Petržel - nať
100 g Sýr Parmezán
Marináda
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
2 polévková lžíce Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
5 g Provensálské koření
5 g Sůl
1 polévková lžíce Víno bílé
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 182 kcal
Kilojoule 760kJ
3% Sacharidy 12 g
14% Tuky 10 g
45% Sodík 892 mg
24% Bílkoviny 14 g

Chřest na italský způsob postup přípravy receptu:

1

Marináda: smícháme olej, víno, vinný ocet, česnek, provensálské bylinky, sůl a pepř.

2

Odkrojíme dřevnaté konce chřestu. Chřest zalijeme marinádou, přikryjeme a necháme marinovat 15 minut.

3

Potom chřest obalíme ve strouhaném parmezánu a po vrstvách dáváme do vymazané zapékací misky.

4

Zalijeme zbývající marinádou a v troubě na 200 °C pečeme 15-20 minut, až je povrch nazlátlý. Zdobíme citronem a snítkami petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept