Chřest na italský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest na italský způsob
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38758 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
700 g | Chřest bílý |
1 ks | Citrony |
15 g | Petržel - nať |
100 g | Sýr Parmezán |
Marináda | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Provensálské koření |
5 g | Sůl |
1 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 469,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,2mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Citrony, Sýr Parmezán, Česnek, Ocet vinný červený, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Olej olivový, Pepř černý mletý, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest na italský způsob postup přípravy receptu:
1 | Marináda: smícháme olej, víno, vinný ocet, česnek, provensálské bylinky, sůl a pepř. |
2 | Odkrojíme dřevnaté konce chřestu. Chřest zalijeme marinádou, přikryjeme a necháme marinovat 15 minut. |
3 | Potom chřest obalíme ve strouhaném parmezánu a po vrstvách dáváme do vymazané zapékací misky. |
4 | Zalijeme zbývající marinádou a v troubě na 200 °C pečeme 15-20 minut, až je povrch nazlátlý. Zdobíme citronem a snítkami petrželky. |