Jednoduchý recept

Rajčata v bešamelu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 38763

Ingredience

350 g Cuketa
20 g Pažitka
3 g Pepř černý mletý
350 g Rajčata
5 g Sůl
Bešamel
300 ml Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hladká
3 špetka Muškátový oříšek
60 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
3 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 989kJ
6% Sacharidy 22 g
20% Tuky 15 g
39% Sodík 787 mg
11% Bílkoviny 6 g

Rajčata v bešamelu postup přípravy receptu:

1

Cukety a rajčata nakrájíme na plátky. Polovinu cuket dáme na dno mělké, vymazané zapékací mísy. Osolíme a opepříme. Na cukety naskládáme vrstvu rajčat a okořeníme.

2

Postup opakujeme a každou vrstvu okořeníme.

3

Bešamel: V hrnci rozehřejeme máslo. Vsypeme mouku a mícháme na ohni 1 minutu. Postupně zaléváme mlékem. Uvedeme k varu a mícháme, až směs zhoustne. Nakonec přidáme nastrouhaný muškátový oříšek a podle chuti sůl a pepř.

4

Bešamelem zalijeme zeleninu. V troubě na 190 °C pečeme 15-20 minut doměkka. Posypeme pažitkou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept