Rajčata v bešamelu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata v bešamelu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38763 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
350 g | Cuketa |
20 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
350 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
Bešamel | |
---|---|
60 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
3 špetka | Muškátový oříšek |
3 g | Pepř černý mletý |
3 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 470,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Pažitka, Rajčata, Sůl, Muškátový oříšek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata v bešamelu postup přípravy receptu:
1 | Cukety a rajčata nakrájíme na plátky. Polovinu cuket dáme na dno mělké, vymazané zapékací mísy. Osolíme a opepříme. Na cukety naskládáme vrstvu rajčat a okořeníme. |
2 | Postup opakujeme a každou vrstvu okořeníme. |
3 | Bešamel: V hrnci rozehřejeme máslo. Vsypeme mouku a mícháme na ohni 1 minutu. Postupně zaléváme mlékem. Uvedeme k varu a mícháme, až směs zhoustne. Nakonec přidáme nastrouhaný muškátový oříšek a podle chuti sůl a pepř. |
4 | Bešamelem zalijeme zeleninu. V troubě na 190 °C pečeme 15-20 minut doměkka. Posypeme pažitkou a servírujeme. |