Míchaný zelený salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Míchaný zelený salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38768 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
15 g | Pažitka |
80 g | Řeřicha |
200 g | Salát ledový |
60 g | Salát listový Dubáček |
60 g | Salát Polníček |
Vinnegretta - francouzská zálivka [37226] | |
---|---|
1,3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,6 kávová lžička | Cukr třtinový |
0,6 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
0,6 polévková lžíce | Ocet jablečný |
3,8 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,6 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,3 kávová lžička | Provensálské koření |
0,6 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 144,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Řeřicha, Salát ledový, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Ocet jablečný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát listový Dubáček, Salát Polníček, Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej olivový extra panenský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Míchaný zelený salát postup přípravy receptu:
1 | Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]: |
2 | Připravíme kyselou francouzskou zálivku, zvanou "Vinegretta": |
3 | Do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá. |
4 | Listy salátu natrháme na kousky a vložíme je do velké salátové mísy. Přidáme řeřichu, polníček, na kousky natrhané saláty a promícháme. |
5 | Salát zalijeme zálivkou a lehce promícháme. Posypeme pažitkou a ihned podáváme. |