Recept

Kančí guláš se špekáčky a zelím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 38770
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
250 g Cibule
600 g Kančí plec
1 kávová lžička Kari koření
0,5 kávová lžička Kmín drcený
0,5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
2 ks Paprika zelená
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
0,5 polévková lžíce Sardelová pasta
400 g Špekáčky
1 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná
150 g Zelí kysané
Na jíšku
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 698 kcal
Kilojoule 2 919kJ
5% Sacharidy 17 g
74% Tuky 55 g
10% Sodík 209 mg
63% Bílkoviny 36 g

Kančí guláš se špekáčky a zelím postup přípravy receptu:

1

Kančí plec rozkrájíme na kostky, špekáčky sloupneme a nakrájíme na kolečka, zelí scedíme, pokrájíme, cibuli krájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme semen a rozporcujeme na nudličky.

2

Cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a osmažíme. Poté vmícháme mletou papriku, protlak, sardelovou pastu, koření, sůl, zalijeme vodou a pod poklicí za občasného míchání dusíme.

3

K téměř měkkému masu přidáme zelí, kari koření, zašleháme jíšku a za častého míchání dodusíme.

4

V mezičase orestujeme pokrájené papriky a kolečka špekáčků. Těmi ozdobíme guláš při servírování.

Poznámka

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept