Kečup z borůvek a malin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kečup z borůvek a malin
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38775 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
125 g | Borůvky |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Hřebíček |
125 g | Maliny |
250 g | Protlak rajčatový |
0,3 ks | Skořice celá |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 161,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cibule, Cukr krupice, Hřebíček, Maliny, Skořice celá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kečup z borůvek a malin postup přípravy receptu:
1 | Ovoce opláchneme a spolu s cibulí a kořením rozvaříme. |
2 | Poté přimícháme protlak, chvíli povaříme a propasírujeme. |
Poznámka
Ovocný kečup lze vařit z různých druhů lesního ovoce. Podáváme buď hned, nebo zavaříme do menších sklenic.