Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 38777
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

80 g Celer řapíkatý
100 g Cibule
1 kávová lžička Hořčice
90 ml Majonéza
200 g Mrkev kořen
3 g Pepř černý mletý
60 g Rozinky bílé
5 g Sůl
700 g Zelí hlávkové bílé
Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr třtinový
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
1 polévková lžíce Ocet jablečný
6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Provensálské koření
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 169 kcal
Kilojoule 707kJ
5% Sacharidy 16 g
81% Tuky 61 g
23% Sodík 452 mg
4% Bílkoviny 2 g

Bretaňský salát postup přípravy receptu:

1

Vinnaigretta - francouzská zálivka [37226]:

2

Připravíme kyselou francouzkou zálivku, zvanou "Vinnaiegretta":

3

Do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.

4

Nakrájíme zelí na jemné nudličky nebo nastrouháme.

5

Zelí dáme do velké mísy, přidáme zálivku vinnaigrette, nakrájenou cibuli, dijonskou hořčici, podle chuti sůl a pepř a vše promícháme. Mísu zakryjeme a necháme chladit asi 8 hodin.

6

Vložíme nakrájený celer, mrkev a rozinky a znovu promícháme. Vmícháme majonézu. Zakryjeme a necháme v chladu 1 hodinu. Ochutnáme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept