Bretaňský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bretaňský salát
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38777 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
80 g | Celer řapíkatý |
100 g | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice |
90 ml | Majonéza |
200 g | Mrkev kořen |
3 g | Pepř černý mletý |
60 g | Rozinky bílé |
5 g | Sůl |
700 g | Zelí hlávkové bílé |
Vinnegretta - francouzská zálivka [37226] | |
---|---|
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Ocet jablečný |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Provensálské koření |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 203,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Sůl, Zelí hlávkové bílé, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Ocet jablečný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Majonéza, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Rozinky bílé, Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej olivový extra panenský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bretaňský salát postup přípravy receptu:
1 | Vinnaigretta - francouzská zálivka [37226]: |
2 | Připravíme kyselou francouzkou zálivku, zvanou "Vinnaiegretta": |
3 | Do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá. |
4 | Nakrájíme zelí na jemné nudličky nebo nastrouháme. |
5 | Zelí dáme do velké mísy, přidáme zálivku vinnaigrette, nakrájenou cibuli, dijonskou hořčici, podle chuti sůl a pepř a vše promícháme. Mísu zakryjeme a necháme chladit asi 8 hodin. |
6 | Vložíme nakrájený celer, mrkev a rozinky a znovu promícháme. Vmícháme majonézu. Zakryjeme a necháme v chladu 1 hodinu. Ochutnáme a podáváme. |