Jednoduchý recept

Tajuanský salát

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 38778
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 g Pepř černý mletý
450 g Salát římský
5 g Sůl
30 g Sýr Parmezán
2 ks Vejce slepičí
Krutony
1 stroužek Česnek
3 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
4 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 292 kcal
Kilojoule 1 221kJ
8% Sacharidy 28 g
21% Tuky 15 g
48% Sodík 961 mg
20% Bílkoviny 11 g

Tajuanský salát postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.

2

Krutony: Chléb nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme drcený česnek, nakrájený chléb a smažíme 1-2 minuty dokřupava. Vyjmeme kostičky a osušíme je na papírovém ubrousku.

3

Salát natrháme na menší kousky a vložíme do salátové mísy. Přidáme olej, citron, okořeníme podle chuti a promícháme.

4

Vejce nakrájíme na čtvrtky a podáme k salátu. Přidáme krutony, nastrouhaný parmezán a lehce promícháme. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept