Tajuanský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tajuanský salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38778 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř černý mletý |
450 g | Salát římský |
5 g | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
Krutony | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
3 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 127,8mg |
Draslík | 387,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Salát římský, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Česnek, Chléb pšeničný (bílý) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tajuanský salát postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. |
2 | Krutony: Chléb nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme drcený česnek, nakrájený chléb a smažíme 1-2 minuty dokřupava. Vyjmeme kostičky a osušíme je na papírovém ubrousku. |
3 | Salát natrháme na menší kousky a vložíme do salátové mísy. Přidáme olej, citron, okořeníme podle chuti a promícháme. |
4 | Vejce nakrájíme na čtvrtky a podáme k salátu. Přidáme krutony, nastrouhaný parmezán a lehce promícháme. Ihned podáváme. |