Zázvorové pivo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21600 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zázvorové pivo
Celkový čas: | 21600 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 21600 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38779 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
Na kvasnice | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
15 g | Droždí |
9,5 l | Voda pitná |
Na přisypání | |
7 kávová lžička | Cukr krupice |
7 kávová lžička | Zázvor celý |
Po přecezení | |
250 g | Cukr krupice |
9,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 24,2mg |
Vláknina | 87,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Voda pitná, Cukr krupice, Zázvor celý, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Zázvorové pivo postup přípravy receptu:
1 | Kvasnice ve sklenici smícháme s 0,5 l teplé vody s 2 lžícemi cukru. Sklenici přikryjeme a na teple necháme sklenici 24 hodin stát. Poté do sklenice každý den přidáme 1 lžičku strouhaného zázvoru a 1 lžičku cukru. Po 7 dnech nálev přecedíme přes plátno do připravené nádoby. |
2 | Ve velkém hrnci rozpustíme 250 g cukru s 9,5 l vody a přimícháme přecezený zákvas. Směs dobře promícháme, nádobu přikryjeme a 7 dní necháme pivo dokvasit. Poté je přecedíme do lahví. |