Gnocchi se sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gnocchi se sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3878 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
400 g | Bramborové noky |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Niva (Rokfór) |
250 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 108,7mg |
Draslík | 312,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 382,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborové noky, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gnocchi se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rozpálíme olej v hrnci a osmahneme uzené maso nakrájené na nudličky a cibuli dozlatova. |
2 | Poté zalijeme smetanou, přidáme na kostičky nakrájenou nivu a mícháme do rozpuštění sýra. Osolíme, opepříme a promícháme. |
3 | Dle návodu připravíme gnocchi, poté servírujeme zalité sýrovou omáčkou. |
4 | Ozdobíme petrželkou. |