Recept

Rýžová kaše s fazolemi

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 434 minut
Doba přípravy: 300 minut
Doba vaření: 134 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 38780

Ingredience

230 g Fazole
90 g Rýže loupaná
0,5 g Sůl
3,5 l Voda pitná
Rýžové kuličky
4 g Sůl
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 285 kcal
Kilojoule 1 193kJ
15% Sacharidy 54 g
1% Tuky 1 g
24% Sodík 473 mg
25% Bílkoviny 14 g

Rýžová kaše s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Opláchnutou rýži dáme na 2 hodiny namočit a potom ji necháme na sítku okapat. Fazole přebereme, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.

2

Fazole dáme vařit 3 minuty do vroucí vody a po třech minutách varu je slijeme a dáme vařit do čerstvé vroucí vody. V nové vroucí vodě vaříme fazole 10 minut a dále je vaříme na mírnějším plameni 80 minut do jejich změknutí. Vařené fazole slijeme a ještě horké rozmačkáme přes síto dřevěnou vařečkou. Rozmačkané fazole necháme 30 minut odpočinout a do vývaru z fazolí dáme vařit namočenou rýži. Rýži přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. V horké vodě rozmícháme rýžový prášek, ze směsi vytvoříme kuličky velké asi 1,5 cm. Do vařené nabobtnalé rýže vsypeme vařené rozmačkané fazole a směs vaříme dalších 10 minut. Nakonec do směsi přidáme rýžové kuličky. Od chvíle, kdy rýžové kuličky vyplavou na povrch, směs ochutíme solí a vaříme už jen 3 minuty. Kaši podáváme teplou v miskách.

Poznámka

Vývar z fazolí na vaření rýže můžeme doplnit čerstvou vodou. Rýžové kuličky můžeme nahradit noky z rýžového těsta. Podle korejské tradice se tento pokrm podává v zimě. Korejci věří, že červená barva fazolí zahání zlé duchy a nemoci.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept