Rýžová kaše s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 434 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžová kaše s fazolemi
Celkový čas: | 434 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 300 minut |
Doba vaření: | 134 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 38780 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
230 g | Fazole |
90 g | Rýže loupaná |
0,5 g | Sůl |
3,5 l | Voda pitná |
Rýžové kuličky | |
---|---|
4 g | Sůl |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 17,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžová kaše s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Opláchnutou rýži dáme na 2 hodiny namočit a potom ji necháme na sítku okapat. Fazole přebereme, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. |
2 | Fazole dáme vařit 3 minuty do vroucí vody a po třech minutách varu je slijeme a dáme vařit do čerstvé vroucí vody. V nové vroucí vodě vaříme fazole 10 minut a dále je vaříme na mírnějším plameni 80 minut do jejich změknutí. Vařené fazole slijeme a ještě horké rozmačkáme přes síto dřevěnou vařečkou. Rozmačkané fazole necháme 30 minut odpočinout a do vývaru z fazolí dáme vařit namočenou rýži. Rýži přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. V horké vodě rozmícháme rýžový prášek, ze směsi vytvoříme kuličky velké asi 1,5 cm. Do vařené nabobtnalé rýže vsypeme vařené rozmačkané fazole a směs vaříme dalších 10 minut. Nakonec do směsi přidáme rýžové kuličky. Od chvíle, kdy rýžové kuličky vyplavou na povrch, směs ochutíme solí a vaříme už jen 3 minuty. Kaši podáváme teplou v miskách. |
Poznámka
Vývar z fazolí na vaření rýže můžeme doplnit čerstvou vodou. Rýžové kuličky můžeme nahradit noky z rýžového těsta. Podle korejské tradice se tento pokrm podává v zimě. Korejci věří, že červená barva fazolí zahání zlé duchy a nemoci.