Pivo medové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivo medové
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38781 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
20 g | Chmelové šištice |
500 g | Med včelí |
10 l | Voda pitná |
Na kvasinky | |
---|---|
50 g | Droždí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 78,0mg |
Vláknina | 250,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Voda pitná, Droždí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chmelové šištice nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pivo medové postup přípravy receptu:
1 | Ve vodě rozmícháme med a na mírném plameni vaříme. Po půl hodině přimícháme chmel a vaříme dalších 30 minut. |
2 | Směs necháme zchladnout, poté přecedíme do čisté nádoby, přimícháme kvasinky, které jsme rozmíchali ve dvou lžících teplé vody. Nádobu přikryjeme plátnem, převážeme a necháme pět dní na teple. |
3 | Poté pivo rozlijeme do lahví. |