Jednoduchý recept

Salát s bramborami a jablky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 38782
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

750 g Brambory
150 g Celer řapíkatý
100 g Cibule červená
220 g Jablka
120 ml Majonéza
15 g Pažitka
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]
1,5 polévková lžíce Citronová šťáva
0,8 kávová lžička Cukr třtinový
0,8 kávová lžička Hořčice Dijonská
0,8 polévková lžíce Ocet jablečný
4,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,8 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Provensálské koření
0,8 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 240 kcal
Kilojoule 1 006kJ
8% Sacharidy 28 g
8% Tuky 6 g
30% Sodík 600 mg
7% Bílkoviny 4 g

Salát s bramborami a jablky postup přípravy receptu:

1

Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]:

2

Připravíme kyselou francouzskou zálivku, zvanou "Vinegretta":

3

Do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.

4

Brambory oloupeme a dáme do velkého hrnce vroucí osolené vody a vaříme je 10-15 minut nebo doměkka. Slijeme, necháme trochu prochladnout a nakrájíme na kousky.

5

Brambory dáme do velké salátové mísy, přidáme zálivku vinaigrette a promícháme v ní vlažné brambory. Vmícháme nakrájený celer, cibuli a jablka a promícháme, aby byly všechny přísady ochuceny zálivkou, pak osolíme a opepříme. Zakryjeme a dáme do chladna nejméně na 1 hodinu.

6

Lehce vmícháme majonézu, ochutnáme, posypeme pažitkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept