Smetanová omáčka se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová omáčka se zeleninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38786 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Estragon |
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka polohrubá |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
150 g | Rajčata |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny vařené (průměr) |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
400 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 81,4mg |
Draslík | 301,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 59,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Estragon, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Těstoviny vařené (průměr), Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 12% (konzumní), Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová omáčka se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve zbavíme rajčata slupky a poté je nakrájíme na menší kousky. Rajčata odložíme stranou. |
2 | Cibulku nakrájíme najemno a na rozpáleném másle opečeme dozlatova, přimícháme mouku, necháme probublat a přilijeme vývar, smetanu a přisypeme estragon. Vaříme zhruba 20 minut. |
3 | Nakonec přidáme připravená rajčata, šlehačku, sůl, pepř a víno. |
4 | Podáváme k těstovinám. |