Jednoduchý recept

Lionský bramborový salát

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 38787
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 kg Brambory
100 g Cibule
250 ml Majonéza
25 g Pažitka
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]
1,3 polévková lžíce Citronová šťáva
0,6 kávová lžička Cukr třtinový
0,6 kávová lžička Hořčice Dijonská
0,6 polévková lžíce Ocet jablečný
3,8 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,6 kávová lžička Pepř černý mletý
1,3 kávová lžička Provensálské koření
0,6 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 284kJ
8% Sacharidy 28 g
53% Tuky 39 g
37% Sodík 748 mg
10% Bílkoviny 6 g

Lionský bramborový salát postup přípravy receptu:

1

Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]:

2

Připravíme si kyselou francouzskou zálivku, zvanou "Vinegretta":

3

Do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.

4

Brambory dáme do velkého hrnce vroucí osolené vody a vaříme 10-15 minut doměkka. Důkladně procedíme a nakrájíme je na stejné kousky.

5

Brambory dáme do velké salátové mísy a přidáme nasekanou cibuli. Teplé brambory polijeme zálivkou vinaigrette a dobře je s ní promícháme.

6

Přidáme majonézu, nasekanou pažitku a lehce promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti, zakryjeme a chladíme asi 30 minut. Ozdobíme pažitkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept