Lionský bramborový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lionský bramborový salát
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38787 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kg | Brambory |
100 g | Cibule |
250 ml | Majonéza |
25 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Vinnegretta - francouzská zálivka [37226] | |
---|---|
1,3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,6 kávová lžička | Cukr třtinový |
0,6 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
0,6 polévková lžíce | Ocet jablečný |
3,8 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,6 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,3 kávová lžička | Provensálské koření |
0,6 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 890,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,9mg |
Vitamín E | 5,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Majonéza, Pažitka, Sůl, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Ocet jablečný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej olivový extra panenský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lionský bramborový salát postup přípravy receptu:
1 | Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]: |
2 | Připravíme si kyselou francouzskou zálivku, zvanou "Vinegretta": |
3 | Do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá. |
4 | Brambory dáme do velkého hrnce vroucí osolené vody a vaříme 10-15 minut doměkka. Důkladně procedíme a nakrájíme je na stejné kousky. |
5 | Brambory dáme do velké salátové mísy a přidáme nasekanou cibuli. Teplé brambory polijeme zálivkou vinaigrette a dobře je s ní promícháme. |
6 | Přidáme majonézu, nasekanou pažitku a lehce promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti, zakryjeme a chladíme asi 30 minut. Ozdobíme pažitkou a ihned podáváme. |