Římský květák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Římský květák
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3879 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Květák |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
60 g | Protlak rajčatový |
1 špetka | Provensálské koření |
1 špetka | Saturejka |
1 špetka | Sůl |
1 hrst | Sýr Parmezán |
1 špetka | Tymián sušený |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 781,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 90,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 124,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Květák, Oregano sušené, Saturejka, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Římský květák postup přípravy receptu:
1 | Česnek nasekaný na kousky necháme na oleji zhnědnout. |
2 | Přidáme růžičky syrového květáku a petrželku a krátce osmahneme. Podlijeme vodou, osolíme a přidáme protlak. Okořeníme a dusíme do změknutí květáku. |
3 | Podáváme zasypané parmazánem. |