Recept

Omáčka z čočky, zeleniny a klobásy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 38794
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
200 g Čočka jedlá
1 ks Feferony
100 g Klobása Dunajská
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř bílý
180 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
125 ml Víno bílé
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 994kJ
15% Sacharidy 53 g
173% Tuky 129 g
14% Sodík 285 mg
47% Bílkoviny 26 g

Omáčka z čočky, zeleniny a klobásy postup přípravy receptu:

1

Nejdříve nakrájíme veškerou zeleninu na menší kousky, to samé uděláme i s klobásou.

2

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, feferonku, klobásu a chvilku opečeme, zalijeme vínem a promícháme s čočkou, kterou jsme si předem namočili ve vodě, nezapomeneme nalít i vodu ve které čočka byla namočená.

3

Vaříme zhruba 30 minut, nakonec vmícháme celer, rajčata a mrkev.

4

Ochutíme solí, pepřem, tymiánem a octem.

5

Ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept