Omáčka z čočky, zeleniny a klobásy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z čočky, zeleniny a klobásy
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38794 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Čočka jedlá |
1 ks | Feferony |
100 g | Klobása Dunajská |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
180 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
125 ml | Víno bílé |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 916,0mg |
Vláknina | 47g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Čočka jedlá, Feferony, Ocet vinný, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Mrkev kořen, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z čočky, zeleniny a klobásy postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve nakrájíme veškerou zeleninu na menší kousky, to samé uděláme i s klobásou. |
2 | Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, feferonku, klobásu a chvilku opečeme, zalijeme vínem a promícháme s čočkou, kterou jsme si předem namočili ve vodě, nezapomeneme nalít i vodu ve které čočka byla namočená. |
3 | Vaříme zhruba 30 minut, nakonec vmícháme celer, rajčata a mrkev. |
4 | Ochutíme solí, pepřem, tymiánem a octem. |
5 | Ihned servírujeme. |