Rýžová kaše s houbami a hovězím vývarem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 220 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžová kaše s houbami a hovězím vývarem
Celkový čas: | 220 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 180 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 38797 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
50 g | Hovězí maso zadní |
180 g | Rýže loupaná |
10 g | Shiitake houby |
1,4 l | Voda pitná |
Kořenící omáčka | |
---|---|
1,4 g | Česnek |
2,3 g | Cibule |
2 ml | Olej sezamový |
9 ml | Omáčka sójová |
12 ml | Omáčka sojová světlá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sezam - semena |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 7,3mg |
Draslík | 46,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže loupaná, Shiitake houby, Voda pitná, Česnek, Cibule, Olej sezamový, Sezam - semena, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Omáčka sójová, Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžová kaše s houbami a hovězím vývarem postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupáme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupáme a nasekáme ji nadrobno. Plátky česneku a nasekanou cibuli smícháme s dalšími ingrediencemi na přípravu kořenící omáčky a směs vymícháme dohladka. Propláchnutou rýži necháme namočenou ve vodě 2 hodiny a potom ji necháme okapat. Maso očistíme od šlach, propláchneme ho pod tekoucí vodou a nakrájíme na 3 cm silné plátky. Tyto masové plátky promícháním obalíme v jedné polovině připravené, kořenící omáčky. |
2 | Houby namočíme na 1 hodinu do studené vody, necháme je okapat a potom z nich odkrojíme nožičky. Kloboučky hub nakrájíme na plátky a obalíme je v druhé polovině kořenící omáčky. Namočenou a okapanou rýži roztlučeme paličkou na poloviční zrnka. Rozehřejeme v hlubší pánvi olej, na kterém orestujeme roztlučenou rýži, kousky masa a houbové plátky. Orestovanou směs zalijme vodou a dusíme asi 5 minut, dolijeme vodu a vaříme dalších 5 minut na prudkém ohni. Potom oheň zmírníme a dusíme dalších 10 minut, dokud rýže nenabobtná. Nakonec rýži ochutíme sójovou omáčkou a solí a krátce povaříme. |
3 | Kaši podáváme horkou, jako hlavní chod. |