Omáčka z ořechů a vína - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z ořechů a vína
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38798 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
4 polévková lžíce | Bazalka |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 ks | Feferony |
100 g | Hrozinky |
30 g | Máslo čerstvé |
100 g | Ořechy lískové |
100 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Skořice mletá |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 423,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 243,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová kůra, Feferony, Ořechy lískové, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Máslo čerstvé, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z ořechů a vína postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve opražíme lískové ořechy, ty zbavíme slupky a nasekáme, vlašské ořechy nastrouháme, hrozinky a feferony nasekáme. |
2 | Na pánvi s máslem opečeme rozinky, feferonky, ořechy a skořici. |
3 | Nakonec nalijeme bílé víno a vývar. Vaříme 5 minut. |
4 | Omáčku ochutíme bazalkou a citronovou kůrou. |
5 | Ihned servírujeme. |
Poznámka
Omáčka se hodí k jakýmkoliv těstovinám.