Jednoduchý recept

Omáčka z ořechů a vína

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 38798
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

4 polévková lžíce Bazalka
1 kávová lžička Citronová kůra
2 ks Feferony
100 g Hrozinky
30 g Máslo čerstvé
100 g Ořechy lískové
100 g Ořechy vlašské
1 špetka Skořice mletá
3 polévková lžíce Víno bílé
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 814 kcal
Kilojoule 3 404kJ
4% Sacharidy 15 g
354% Tuky 266 g
13% Sodík 263 mg
28% Bílkoviny 16 g

Omáčka z ořechů a vína postup přípravy receptu:

1

Nejdříve opražíme lískové ořechy, ty zbavíme slupky a nasekáme, vlašské ořechy nastrouháme, hrozinky a feferony nasekáme.

2

Na pánvi s máslem opečeme rozinky, feferonky, ořechy a skořici.

3

Nakonec nalijeme bílé víno a vývar. Vaříme 5 minut.

4

Omáčku ochutíme bazalkou a citronovou kůrou.

5

Ihned servírujeme.

Poznámka

Omáčka se hodí k jakýmkoliv těstovinám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept