Turecký rajčatový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Turecký rajčatový salát
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38801 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
40 ml | Citronová šťáva |
250 g | Okurka salátová |
125 ml | Olej olivový extra panenský |
80 g | Olivy černé |
25 g | Oregano čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
250 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 298,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Okurka salátová, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Turecký rajčatový salát postup přípravy receptu:
1 | Rajčata rozkrojíme na půlky, vydlabeme vnitřek a každou půlku rozkrojíme na výseče. Rajčata vložíme do velké salátové mísy a přidáme na kolečka nakrájenou okurku, kostičky feta sýra a olivy. |
2 | Zalijeme olivovým olejem, citronovou šťávou a přidáme sůl a pepř podle chuti a jemně promícháme. Salát posypeme oreganem a servírujeme. |