Recept

Kaše z rýže a škeblí

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 220 minut
Doba přípravy: 180 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 38802

Ingredience

13 ml Olej sezamový
6 ml Omáčka sojová světlá
225 g Rýže loupaná
2 g Sůl
1,6 l Voda pitná
400 g Škeble čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 283 kcal
Kilojoule 1 183kJ
14% Sacharidy 49 g
0% Tuky 0 g
17% Sodík 340 mg
30% Bílkoviny 17 g

Kaše z rýže a škeblí postup přípravy receptu:

1

Rýži propláchneme a namočíme na 2 hodiny do vody a potom ji necháme na sítku okapat. Škeble očistíme kartáčkem, opláchneme je pod tekoucí vodou a lžičkou vybereme vnitřky, které nakrájíme na 3 cm kousky. Do okapané rýže přidáme sójovou omáčku a orestujeme ji na rozpáleném oleji v hrnci, k orestované rýži přidáme kousky škeblí a smažíme 2 minuty. Potom rýži se škeblemi zalijeme osolenou vodou, přivedeme k varu a potom, za občasného míchání, vaříme dalších 30 minut na mírném ohni.

2

Kaši se škeblemi podáváme teplou v miskách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept