Srnčí na na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí na na houbách
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 38803 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Džem brusinkový |
350 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
400 g | Hříbky čerstvé |
1 kávová lžička | Koření Zvěřina |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Nové koření mleté |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
80 g | Slanina vepřová |
4 polévková lžíce | Smetana zakysaná 15% |
700 g | Srnčí panenka |
2,5 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno červené |
1 špetka | Zázvor mletý |
4 dl | Zvěřinový vývar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 37,6mg |
Draslík | 645,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 289,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Hříbky čerstvé, Muškátový oříšek, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem brusinkový, Máslo čerstvé, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 15% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření Zvěřina, Srnčí panenka, Zvěřinový vývar nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí na na houbách postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na dlouhé hranolky (1 x 1 cm). Hřiby očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. Konzervované zelené fazolky scedíme a necháme okapat. |
2 | Několik dní odleželou srnčí panenku odblaníme, dobře omyjeme a osušíme. Prošpikujeme ji podélně slaninou a maso nakrájíme přes vlákno na plátky silné asi 2 cm. Pěstí je mírně rozklepeme. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo (2 lžíce), na kterém zpěníme cibuli, přidáme k ní plátky hříbků a osmažíme je z každé strany dozlatova. Osolíme (0.5-1 lžička), posypeme bílým pepřem, přilijeme 4 dl silného vývaru a červené víno Madeiru. Vše přivedeme k varu a za občasného promíchání vaříme přibližně 4-5 minut. Omáčku dochutíme solí, špetkou zázvoru, špetkou muškátového oříšku a špetkou nového koření. Přimícháme brusinkový džem a provaříme. |
4 | V kastrolu rozpálíme olej s máslem (2 lžíce) a plátky prudce restujeme po 1-2 minutách z každé strany. Maso osolíme (1 lžička), posypeme čerstvě pomletým pepřem čtyř barev a zvěřinovým kořením. |
5 | Na talíře rozdělíme plátky masa, zalijeme hříbkovou omáčkou. K okraji talíře položíme zelené fazolky. Každou porci ozdobíme vrchovatou lžicí husté zakysané smetany a servírujeme. |
Poznámka
Jako přílohu k srnčímu masu podáváme opékané brambory, krokety nebo hranolky.