Jednoduchý recept

Rýžová kaše s černými sezamovými semeny

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 310 minut
Doba přípravy: 240 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 38807

Ingredience

5 polévková lžíce Olej stolní
180 g Rýže loupaná
95 g Sezam - semena
2,2 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 293kJ
12% Sacharidy 42 g
17% Tuky 13 g
22% Sodík 447 mg
13% Bílkoviny 7 g

Rýžová kaše s černými sezamovými semeny postup přípravy receptu:

1

Rýži namočíme na 2 hodiny do studené vody, a potom ji necháme v sítu okapat. Černá sezamová semena propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.

2

Na rozpálený olej na pánev vsypeme sezamová semena a pražíme je asi 40 minut na mírném plameni. Opražená semena rozmixujeme v mixéru s vodou a scedíme je. Okapanou rýži také rozmixujeme s vodou a přecedíme ji. Scezenou rýži vsypeme do hrnce s vodou, za občasného míchání přivedeme k varu a dále ji dusíme asi 20 minut. Poté k rýži přisypeme sezamová semena a vaříme ještě asi 5 minut. Na závěr rýžovou kaši ochutíme solí a krátce povaříme.

3

Kaši servírujeme teplou, v miskách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept