Jednoduchý recept

Semolinový chléb

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 38808

Ingredience

2 kávová lžička Droždí
250 g Mouka pšeničná - Semolina
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Olej olivový
350 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 185 kcal
Kilojoule 772kJ
10% Sacharidy 37 g
2% Tuky 1 g
3% Sodík 66 mg
11% Bílkoviny 6 g

Semolinový chléb postup přípravy receptu:

1

Jako první si připravíme kvásek. Nasypeme do mísy 125 g hladké mouky a zalijeme ji 175 ml vody a přidáme půl lžičky droždí. Vytvoříme husté těstíčko, které dáme na teplé místo na 12 hodin kvasit.

2

Po dvanácti hodinách do velké mísy nasypeme lžičku droždí, zalijeme 100 ml vlažné vody a necháme pět minut droždí rozpouštět. Pak přidáme zbylou hladkou mouku a 220 g mouky semolinové, lžičku oleje a kvásek. Těsto poté vyklopíme a alespoň pět minut hněteme. Poté vrátíme do mísy a necháme dvě hodiny kynout.

3

Těsto pak rozdělíme na dva stejně velké kusy a vytvarujeme z každého bochníky a posypeme je zbylou semolinovou moukou. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě půl hodiny kynout. Pak je dáme do trouby a necháme je 30 minut péct na 200 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept