Recept

Kaštanový dort s čokoládovou polevou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 38812

Ingredience

0,3 ks Citrony
185 g Cukr moučkový
370 g Kaštany jedlé
105 g Mandle
0,5 l Mléko plnotučné
90 g Máslo čerstvé
150 g Poleva čokoládová
1 polévková lžíce Punč
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
Na formy
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
Krém
180 g Cukr moučkový
120 g Kaštany jedlé
0,3 l Mléko plnotučné
90 g Ořechy lískové
0,1 l Smetana čerstvá ke šlehání
0,1 l Voda pitná
Na ozdobu
200 g Cukr moučkový
1 kg Kaštany jedlé
100 g Poleva čokoládová
1 kávová lžička Rum

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,213 kcal
Kilojoule 5 077kJ
51% Sacharidy 185 g
62% Tuky 47 g
6% Sodík 124 mg
33% Bílkoviny 18 g

Kaštanový dort s čokoládovou polevou postup přípravy receptu:

1

Máslo umícháme, přidáme žloutky, cukr, vanilku, strouhanou citronovou kůru a třeme cca 25 minut. Kaštany oloupeme, zalijeme mlékem a povaříme doměkka. Polovinu prolisujeme žíněným sítem, ostatní nakrájíme nadrobno. Vmícháme je do žloutkové směsi, přidáme strouhané mandle, punč a tuhý sníh ušlehaný z bílků.

2

Těsto rozdělíme do dvou vymazaných a moukou vysypaných forem a pečeme cca 45 minut. Hotový dort spojíme kaštanovým krémem, přelijeme čokoládovou polevou a dozdobíme cukrovými kaštany.

3

Na krém oloupeme kaštany, spaříme, zvovu oloupeme a uvaříme v mléce doměkka. Prolisujeme a vmícháme do cukru svařeného ve vodě. Přidáme nastrouhané ořechy a chvíli povaříme. Poté necháme vychladnout a do studeného krému vmícháme smetanu.

4

Na ozdobu uvaříme kaštany se slupkou, oloupeme a prolisujeme sítem. Vmícháme cukr a rum. Z tuhého těsta vytvoříme kaštany a na pocukrovaném prkénku necháme oschnout. Přelijeme čokoládovou polevou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept