Kapustová polévka se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustová polévka se sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 38816 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
9 g | Houby sušené |
400 g | Kapusta hlávková |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
100 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
1500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 23,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 144,4mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapusta hlávková, Paprika mletá sladká, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustová polévka se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v hrnci na másle. Přidáme očištěnou, omytou a na nudličky nakrájenou kapustu, předem namočené, nakrájené houby, mletou papriku a rajčatový protlak. Zalijeme vývarem, přidáme nalámané makarony a vaříme doměkka. |
2 | Hotovou polévku podle chuti osolíme. |
3 | Při podávání každou porci posypeme nastrouhaným sýrem. |