Recept

Zeleninová krémová polévka s kari kořením

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 38818
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

2 ks Brambory
2 ks Cibule
2 ks Cuketa
315 g Fazole cannellini
200 g Fazole červené sterilované
25 g Kari koření
2 g Kurkuma
3 ks Mrkev kořen
2 g Muškátový oříšek
60 ml Olej rostlinný
50 g Petržel - nať
2 g Skořice mletá
200 ml Smetana čerstvá ke šlehání
2 g Sůl
1 l Vývar zeleninový
2 g Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 672 kcal
Kilojoule 2 811kJ
18% Sacharidy 65 g
397% Tuky 297 g
87% Sodík 2 g
32% Bílkoviny 18 g

Zeleninová krémová polévka s kari kořením postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a oloupanou zeleninu nakrájíme na kostičky. Česnek utřeme se solí. Do vysoké pánve se silným dnem dáme olej, zahřejeme, přidáme kari koření, skořici, muškátový oříšek, kurkumu a zázvor a vše opatrně osmahneme. Přibližně po 1 minutě do směsi přidáme mrkev, cibuli, utřený česnek, brambory a cukety. Zamícháme a restujeme dalších 5 minut.

2

Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Poté stáhneme oheň a vaříme dalších 20 minut, aby zelenina změkla.

3

Z konzervovaných fazolí slijeme nálev a fazole přidáme do směsi. Povaříme ještě 5 minut.

4

Odstavíme z ohně, vmícháme smetanu, osolíme a okořeníme podle chuti.

5

Podáváme ozdobené nasekanou čerstvou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept