Zeleninová krémová polévka s kari kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová krémová polévka s kari kořením
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 38818 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
2 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
315 g | Fazole cannellini |
200 g | Fazole červené sterilované |
25 g | Kari koření |
2 g | Kurkuma |
3 ks | Mrkev kořen |
2 g | Muškátový oříšek |
60 ml | Olej rostlinný |
50 g | Petržel - nať |
2 g | Skořice mletá |
200 ml | Smetana čerstvá ke šlehání |
2 g | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
2 g | Zázvor mletý |
2 stroužek | Česnek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 5,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,7mg |
Vitamín E | 5,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Cuketa, Fazole červené sterilované, Kari koření, Kurkuma, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Skořice mletá, Sůl, Zázvor mletý, Česnek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole cannellini, Mrkev kořen, Petržel - nať, Smetana čerstvá ke šlehání, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová krémová polévka s kari kořením postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a oloupanou zeleninu nakrájíme na kostičky. Česnek utřeme se solí. Do vysoké pánve se silným dnem dáme olej, zahřejeme, přidáme kari koření, skořici, muškátový oříšek, kurkumu a zázvor a vše opatrně osmahneme. Přibližně po 1 minutě do směsi přidáme mrkev, cibuli, utřený česnek, brambory a cukety. Zamícháme a restujeme dalších 5 minut. |
2 | Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Poté stáhneme oheň a vaříme dalších 20 minut, aby zelenina změkla. |
3 | Z konzervovaných fazolí slijeme nálev a fazole přidáme do směsi. Povaříme ještě 5 minut. |
4 | Odstavíme z ohně, vmícháme smetanu, osolíme a okořeníme podle chuti. |
5 | Podáváme ozdobené nasekanou čerstvou petrželkou. |