Recept

Hovězí polévka s nudlemi a zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 38819
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 stroužek Česnek
4 ks Cibulka jarní
150 g Dýně
200 g Hovězí maso zadní
300 g Nudle vlasové
20 ml Olej stolní
18 ml Omáčka sojová světlá
0,2 ks Paprika červená
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 731kJ
17% Sacharidy 62 g
13% Tuky 10 g
34% Sodík 689 mg
39% Bílkoviny 22 g

Hovězí polévka s nudlemi a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Maso

2

opláchneme pod tekoucí vodou a v hlubším hrnci ho přivedeme k varu. Když voda vře, zmírníme oheň a vaříme na mírném ohni asi 40 minut. Potom přidáme sekanou cibuli a česnek a vaříme ještě dalších 20 minut. Měkké maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme ho na kousky, vývar scedíme přes utěrku. Dýni oloupeme, nakrájíme na kousky, které mírně posolíme a po 10 minutách osušíme promnutím v utěrce. Na pánvi usmažíme vaječné bílky a žloutky zvlášť. Usmažené části vajec nakrájíme na nudličky na ozdobu. Papriku opláchneme a nakrájíme na tenké proužky.

3

V hlubší pánvi na oleji krátce orestujeme kousky dýně, které potom zalijeme vodou a přivedeme k varu. Do vroucí vody vsypeme vlasové nudle a vaříme asi 1 minutu. Potom vývar scedíme a vařené nudle do misek naaranžujeme do stočeného bochánkovitého tvaru.

4

Vývar znovu vlijeme do hrnce, přivedeme ho k varu a rozmícháme v něm rozředěnou světlou sójovou omáčku se solí a dbáme, aby vývar zůstal světlý. Krátce povaříme a horký vývar rozlejeme do servírovacích misek na nudlové bochánky. Vývar s nudlemi ozdobíme kousky masa, proužky papriky, vajec a kousky dýně.

5

Polévku podáváme teplou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept