Kapustová polévka se žampiony a rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustová polévka se žampiony a rýží
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 38820 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
25 g | Celer bulvový |
1200 ml | Hovězí vývar základní |
0,5 ks | Kapusta hlávková |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
25 g | Petržel kořen |
3 polévková lžíce | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 162,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Hovězí vývar základní, Kapusta hlávková, Petržel kořen, Rýže loupaná, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustová polévka se žampiony a rýží postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na rozehřátém másle podusíme očištěné, na tenké plátky nakrájené žampiony. Přidáme omytou, na nudličky nakrájenou kapustu, celer a petržel. Vše krátce osmahneme a zalijeme vývarem. |
2 | Přidáme vroucí vodou spařenou rýži a zvolna vaříme doměkka. |
3 | Hotovou polévku podle chuti osolíme a opepříme. |
Výborná polévka. Manželovi jsem opekla pár koleček klobásky, nakonec uznal, že i bez ní je výtečná. Dávám do oblíbených. Díky za tip.