Recept

Kachna s houbovou nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 38821
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
8 polévková lžíce Chilli omáčka
1 ks Cibule
80 g Hlíva ústřičná
200 g Houby nakládané
80 g Hříbky čerstvé
1 ks Jablka
1,5 kg Kachna mražená
80 g Lišky čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
1 ks Rohlíky bílé
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
3,5 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

83% Kalorie 1,634 kcal
Kilojoule 6 839kJ
6% Sacharidy 22 g
198% Tuky 148 g
55% Sodík 1 g
96% Bílkoviny 54 g

Kachna s houbovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Kachnu očistíme, dobře omyjeme a osušíme. Kachnu osolíme zevně i zevnitř (2 lžičky soli).

2

Směs hub: hříbky, lišky a hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Omytá jablko oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a pokrájíme na plátky. Očištěnou cibuli pokrájíme na kostičky. Rohlík nakrájíme na malé kostičky, dáme je do misky, zalijeme 4 lžícemi smetany a 4 lžícemi chilli omáčky.

3

V pánvi si na rozpáleném oleji vysmažíme slaninu, přidáme cibuli, zpěníme ji dorůžova, přidáme houby, posypeme je pepřem, solí (0.5 lžičky), promícháme a smažíme dozlatova asi 4-5 minut. Houbovou směs i s omastkem přidáme k rohlíku a směs dobře promícháme.

4

Nádivku vložíme do kachny a kachnu zašijeme. Pak ji položíme na pekáč, přilijeme 1.5 dl vody, 0.5 dl černého piva, zakryjeme víkem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 220°C 90 minut. Během pečení kůži několikrát propíchneme vidličkou, aby mohl vytékat tuk. Kachnu poléváme výpekem a otáčíme ji, případně dolijeme k výpeku pivo. Před dopečením přimícháme do výpeku 4 lžíce chilli omáčky a celou kachnu potřeme slanou vodou (0.5 dl vody + 1 lžička soli) a bez pokličky ji dopečeme 15 minut. Upečená kachna má zlatohnědou křupavou kůrku.

5

Kachnu zbavíme nití, rozporcujeme ji i s nádivkou. Ke každé porci přidáme nakládané sladkokyselé houby. Kachnu s nádivkou polijeme štávou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept