Jednoduchý recept

Zelňačka se smetanou a bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 38822
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

5 ks Brambory
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
500 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
250 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 619kJ
6% Sacharidy 22 g
37% Tuky 28 g
14% Sodík 276 mg
24% Bílkoviny 13 g

Zelňačka se smetanou a bramborami postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Zelí překrájíme a povaříme v kastrůlku asi 20 minut.

2

Na pánvi na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, vlijeme rozkvedlaná, osolená a opepřená vejce a umícháme je.

3

Do hrnce s neslitými bramborami přilijeme smetanu, přivedeme k varu a zakvedláme hladkou mouku.

4

Do hotové polévky přidáme zelí a míchaná vejce. Dochutíme solí, octem a zjemníme kouskem másla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept