Zelňačka se smetanou a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelňačka se smetanou a bramborami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 38822 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
5 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 246,0mg |
Draslík | 508,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 140,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelňačka se smetanou a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Zelí překrájíme a povaříme v kastrůlku asi 20 minut. |
2 | Na pánvi na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, vlijeme rozkvedlaná, osolená a opepřená vejce a umícháme je. |
3 | Do hrnce s neslitými bramborami přilijeme smetanu, přivedeme k varu a zakvedláme hladkou mouku. |
4 | Do hotové polévky přidáme zelí a míchaná vejce. Dochutíme solí, octem a zjemníme kouskem másla. |