Králíčí stehna po tyrolsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králíčí stehna po tyrolsku
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 125 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 38823 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Červená řepa |
2 ks | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Králičí stehna |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 25,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králičí stehna nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Králíčí stehna po tyrolsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou červenou řepu omyjeme a nakrájíme na kostky. Vložíme do hrnce a zalijeme vodou. |
2 | Omytá, osolená a opepřená králičí zadní stehna opečeme v kastrole na rozpáleném oleji. Vyjmeme a ve výpeku zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme opečená stehna, posypeme kostičkami řepy, zalijeme vývarem a dolijeme vodou z řepy tak, aby maso bylo pod hladinou. |
3 | Pokrm dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 2 hodiny. |
4 | Měkké maso vyjmeme, řepu a šťávu rozmixujeme na kaši. Vmícháme do ní zakysanou smetanu a nasekaný rozmarýn. Kaši upravíme na talíře spolu se stehny a podáváme. |