Recept

Králíčí stehna po tyrolsku

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 125 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 38823
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Červená řepa
2 ks Cibule
250 ml Hovězí vývar základní
600 g Králičí stehna
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 378 kcal
Kilojoule 1 583kJ
16% Sacharidy 57 g
19% Tuky 14 g
41% Sodík 820 mg
20% Bílkoviny 11 g

Králíčí stehna po tyrolsku postup přípravy receptu:

1

Očištěnou červenou řepu omyjeme a nakrájíme na kostky. Vložíme do hrnce a zalijeme vodou.

2

Omytá, osolená a opepřená králičí zadní stehna opečeme v kastrole na rozpáleném oleji. Vyjmeme a ve výpeku zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme opečená stehna, posypeme kostičkami řepy, zalijeme vývarem a dolijeme vodou z řepy tak, aby maso bylo pod hladinou.

3

Pokrm dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 2 hodiny.

4

Měkké maso vyjmeme, řepu a šťávu rozmixujeme na kaši. Vmícháme do ní zakysanou smetanu a nasekaný rozmarýn. Kaši upravíme na talíře spolu se stehny a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept