Recept

Nudlová polévka s plody moře

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 68 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 38 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 38825

Ingredience

30 g Ančovička - filety
50 g Brambory
20 g Chaluha
20 g Cibulka jarní
50 g Dýně
10 g Krevety sušené
50 g Krevety tygří - loupané
110 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej olivový
3 ml Omáčka sojová světlá
2 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
3,1 l Voda pitná
30 g Ústřice
1 stroužek Česnek
50 g Ředkev
200 g Škeble čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 113 kcal
Kilojoule 475kJ
4% Sacharidy 14 g
4% Tuky 3 g
29% Sodík 583 mg
16% Bílkoviny 9 g

Nudlová polévka s plody moře postup přípravy receptu:

1

Z mouky, vejce, 125 ml vody a špetky soli připravíme těsto, které zabalené v utěrce necháme odpočinout 30 minut.

2

Odpočaté těsto rozválíme na plát, který poprášíme moukou a svineme. Svinuté těsto nakrájíme na tenké proužky velikosti vlasových nudlí a necháme uschnout. Ředkev oloupeme a nakrájíme na nudličky. Z ančoviček odkrojíme hlavičky a odstraníme z nich vnitřnosti. Chaluhy očistíme tak, že je promneme ve vlhké utěrce. Bramboru oloupeme a nakrájíme na kousky do tvaru půlměsíce. Dýni oloupeme a nakrájíme na kousky. Jarní cibulku oloupeme a nakrájíme na úhlopříčné nudličky. Krevety, ústřice a oloupané škeble propláchneme pod tekoucí vodou a pak je necháme ve slané vodě 30 minut uležet, aby se zbavily vodního sedimentu. Na pánvi orestujeme na oleji ančovičky a krevety.

3

Orestované ančovičky, krevety a kousky ředkve dáme do hlubšího hrnce, přidáme zeleninu, rybí maso a kousky brambor, zalijeme 3 litry vody a přivedeme k varu. Do vroucí polévky přidáme chaluhy, oheň zmírníme a vaříme ještě dalších 10 minut. Potom polévku scedíme, ochutíme ji solí a rozmícháme v ní sójovou omáčku. Potom polévku znovu přivedeme k varu a přidáme připravené nudle, dýně a zbytek mořských plodů a vaříme už jen 10 minut. Na závěr přisypeme sekanou cibulku a česnek, krátce povaříme a podáváme horké v miskách.

Poznámka

Tento vývar je možné připravit i z nudlí kupovaných a můžeme použít vývaru kuřecího, nebo hovězího.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept